Fluer i mine stuer – er noget der gruer !

Fluer og andre insekter er noget, der hører til om sommeren. De flyver rundt i køkken og stue – men værst i soveværelset, hvor man ikke kan få fred, når man gerne vil have en lille lur.

De er frygtelig irriterende, og jeg ved snart ikke, hvad jeg skal gøre ved ved dem.  Der findes mange alternativer, som jeg kan læse mig frem til. Der findes fluesmækkere – både de gammeldags, men også de nymodens med strøm. Så når man rammer dem med en ketsjer, så dør de.  Det er prøvet for længe siden, men jeg er ikke imponeret af effekten.  Så har vi også de gamle fluestrimler, der hænger ned fra loftet. Kønne og appetitlige ?  Det skal jeg lade læseren af denne artikel afgøre.  Så kan man blande sukkervand i en flaske eller flere – og stille dem rundt omkring i huset.  Det virker ! Igen – må jeg dog lade svaret på spørgsmålet omkring det æstetiske være op til læseren at afgøre.

Nej, vi skal have fat i noget helt andet ! Noget der er pænt, effektivt og som virker i mange år frem.  Det gør ikke noget, at det er noget elektrisk.  Vi har alligevel så mange elektriske apparater i hjemmet i dag. Så en enkelt eller to mere, gør ikke spor.

Så var det, at jeg kom i tanker om noget rigtig smart og effektivt.

Nede hos bageren og slagteren havde jeg set disse flotte og diskrete fluefangere.  Den jeg havde set var en elektrisk, men der findes også nogle med limplade, der er så genialt indrettede, at de ikke larmer, når de flyver mod det blå UV lys.  Man kan bruge dem alle steder. Både i restauranter og private hjem, hvor man vil slå fluer ihjel.  Ja, det er nærmest som at få fluer for øjnene, så mange har vi. En decideret flueplage. Bare fordi man bor på landet, hvor der er heste og køer, så behøver man jo ikke finde sig at skulle have en million småfluer.

Så skal vi bare have fundet ud, hvor man kan købe sådan en insektdræber eller insektfanger. Jeg ved, at de forhandler dem i byggemarkeder. Men der findes også bedre fluelamper på nettet. Nogle der holder i mange år.  Her var det jeg fandt en der reklamerede med salg af insektfangere. Fluefangere i alle størrelser og farver. Både billige – meget billige, men også nogle, der var egnet til de store fødevareproducenter.  Så med rette henvendte jeg mig til dem og blev hurtigt ekspederet.  På deres webshop kunne jeg blot vælge hvilken af fluefangerne, jeg ville have og så bare trykke på køb. Dagen efter stod den udenfor døren.  Flot og prægtig – lige til at stikke i kontakten og slå alle fluerne ihjel uden gift. En rigtig miljøvenlig metode, der ikke er farlig for hverken kone, børn eller husdyr.

 

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.